Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejmentes piskóta

 Tejmentes piskóta

Hozzávalók:

tojás
cukor
víz
liszt
1 cs sütőpor

A hozzávalók mennyiségét a tojások száma alapján határozzuk meg! Ahány tojás, annyi evőkanállal kell a többi alapanyagból (kivéve a sütőpor, abból csak 1 kell)!
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot és a vizet fehéredésig verjük a sárgákkal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd azt is a sárgákhoz keverjük. Végül lassan hozzáadjuk a fehérjék felvert habját, óvatosan, hogy ne törjük össze!
Előmelegített sütőben 180°C-on nagyjából 30-45 percet sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy kész van e.

FONTOS!
Az első 20 percben TILOS kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik!!!

Jó étvágyat!
:)