Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Francia hagymaleves cipóban

 Francia hagymaleves cipóban

Hozzávalók:

Leves:
3 nagyobb fej hagyma
olaj
4 leveskocka
2 l víz
2 dl főzőtejszín
1,5 ek liszt

Tálalás:
cipó
crouton (zsemlekocka)
sajt

Az olajon megpirítjuk a hagymát, mellette külön edényben feloldjuk a leveskockát a forró vízben. Amikor megüvegesedett a hagyma, felöntjük ezzel a leveslével. Főzzük egy kicsit, majd tejszínes habarással sűrítjük.
A cipó tetejét levágjuk, megszórjuk sajttal, a belsejét kibelezzük. Sütőben, alacsony hőfokon kiszárítjuk (hogy ne folyjon ki belőle könnyen a leves), illetve a tetejére olvasztjuk a sajtot. Beleszedjük a levest, a tetejét croutonnal, és sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
:)