Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sertés tokány

Hozzávalók:

125 g bacon szalonna
1 fej hagyma
1,2 kg sertés comb

bors
pirospaprika
víz
1 nagy doboz tejföl
2 púpos ek. liszt
1 dl tej

Az apróra vágott bacon szalonnát megpirítjuk, majd a belőle kiolvadt zsíron üvegesítjük a hagymát. Beletesszük a csíkokra vágott húst és megpirítjuk. Ha minden oldala megpirult, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Lefedve kb. 45 percig főzzük, míg egy fakanállal félbe tudunk vágni egy húsdarabot az edény oldalán (ha jól megfőtt, kis nyomásra is szétválik a hús). Megkóstoljuk, szükség szerint utólag is fűszerezzük. A lisztből, tejfölből és tejből habarást készítünk (ezt is gépi habverővel szoktam, hogy ne maradjon kicsit sem darabos) és a húshoz öntjük. Jól elkeverjük, összerottyantjuk és kész.

Jó étvágyat!
:)