Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rakott karfiol

Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol
2 tasak gyorsrizs
1 nagyobb hagyma
0,6 kg darált hús
2 kis konzerv sűrített paradicsom
zsír

bors
pirospaprika
besamel mártás

A karfiolt feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Szintén sós vízben megfőzzük a gyorsrizst. Kis zsíron megpirítjuk a hagymát, majd beletesszük a darált húst. Ha megpirult, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, végül beleöntjük a sűrített paradicsomot. Összerottyantjuk.
Ha mindezekkel megvagyunk, egy tűzálló tálba rétegezzük őket: fele adag karfiol, 1 csomag rizs, hús, másik csomag rizs, másik adag karfiol. A tetejét megöntözzük besamel mártással. Sütőben 170°C-on összesütjük.

Jó étvágyat!
:)