Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pizza

Hozzávalók:

Tészta:
1 kg liszt
1 kk só
2 dl tej
1 kocka élesztő
cukor
2-4 dl víz

Feltét:
pizzaszósz
sonka
szalámi
bacon
lila hagyma
kukorica
sajt
(stb.)

A lisztet egy (kelesztő)tálba öntjük, és a közepére lyukat csinálunk. Ebbe a lyukba tesszük a sót, majd a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd 10 percig dagasztjuk. Ezt végezhetjük kézzel is, vagy gépi habverő spirál alakú dagasztójával. A megfelelő állagig öntsünk bele langyos vizet. Akkor jó, ha nem tapad az edény szélére. Ezt követően szórjuk be liszttel, fedjük le és legalább 30-60 percet kelesszük meleg helyen.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal és jól megszórjuk mindenféle földi jóval, kinek mihez van kedve.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180°C-on fél óra alatt készre sütjük. Ebből az adagból 2 tepsi készül.

Jó étvágyat!
:)