Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Káposztás tészta

 Káposztás tészta

Hozzávalók:

3 dl olaj
4 ek cukor
1 nagy fej káposzta
50 dkg fodros nagykocka tészta
2 kk só
víz
porcukor a tálaláshoz

A káposzta külső leveleit leszedjük, jól megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. 2 dl olajat felmelegítűnk, majd megkaramellizáljuk benne a cukrot. Mikor kezd barnulni a cukor, beleöntjük a káposztát. Gyakori kevergetés mellett elpárologtatjuk alóla a kiolvadt vizet, majd lejjebb vesszük a lángot. Ne ijedjünk meg, ha a cukor "karamellkockává" válik, szépen lassan fel fog olvadni. Addig pirítjuk a káposztát, míg szép barna színe lesz. Ez eltarthat akár 40 percig is!
Közben felforralunk vizet, beletesszük a sót és kb. 1 dl olajat, majd kifőzzük benne a tésztát. Ha mindkettő elkészült, összekevetjük jó alaposan és porcukorral tálaljuk.

Akik nem szeretik édesen, csak 1 ek cukrot tegyenek a káposzta alá és miután elkészült a káposzta, borsozzák és sózzák meg ízlés szerint. Ilyenkor is tálalható porcukorral, de a bors intenzív íze miatt elhagyható.

Jó étvágyat!
:)