Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Grízes tészta

grizes-teszta.jpg

Hozzávalók:

2 dl olaj
15 dgk búzadara (gríz)
5 dl víz
2 ek só
50 dkg rövidmetélt tészta

Felteszünk forrni 1 dl olajjal és a sóval vizet a tésztának. Eközben 1 dl olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a grízt. Vigyázzunk, könnyen leég! Ha megpirult, felöntjük 3 dl vízzel és folyamatos kevergetés mellett pároljuk, míg elfő alóla a 3 dl. Amikor már kellően darabos/"száraz", felöntjük újabb 1 dl vízzel, majd ha újra darabossá válik, újra 1 dl-t öntünk rá és azt is teljesen elfőzzük alóla. Ha elég puha, nem kell több vizet önteni rá, félretesszük, közben biztos felforrt már a víz és kifőtt benne a tészta. Leszűrjük, összekeverjük a grízzel és baracklekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!
:)