Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tiramisu

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone
6 tojás
6 ek. cukor
4 dl fekete kávé
4 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
~50 dkg babapiskóta
rumaroma
kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 4 ek. cukorral és a vaníliás cukrokkal -elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint rumot vagy -aromát és kemény, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. A már kihűlt kávét a tejjel, kevés cukorral (és rumaromával) összekeverjük. Előkészítünk egy négyszögletes tálat. A babapiskótát a tejeskávéba mártogatjuk néhány másodpercig, hogy ne ázzon el nagyon és kirakjuk vele a tál alját egy sorban. Erre kenünk egy réteg krémet, majd megszórjuk kakaóporral. Újabb sor babapiskóta, krém, kakaópor és ezt addig folytatjuk, míg engedi az alapanyag mennyisége, hogy a tetejére krém kerüljön. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt a tetejét is meghintjük kakaóporral.

Jó étvágyat!
:)