Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rizsfelfújt

Rizsfelfújt

Hozzávalók:

40 dkg rizs
8 dl tej
8 dl víz
2 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
4 db tojás
2 ek vaj
zsemlemorzsa

A rizst jól átmossuk, majd a víz-tej-vaniliás cukor keverékében puhára főzzük. Gyakran kell kevergetni, a vége fele folyamatosan, le ne égjen, egészen addig, míg a víz el nem forr belőle. Sűrű, tejberizs állagú rizst kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal összekeverjük, majd beleöntjük a már kihűlt rizsbe. Ebbe beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával, és ebben oszlatjuk el a masszát. 200 °C-ta előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) aranybarnára sütjük nagyjából 1 óra alatt. Ha kihűlt, szeletelhetjük.

Jó étvágyat!
:)