Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mézeskalács

Mézeskalács

Hozzávalók:

76 dkg liszt
34 dkg szitált porcukor
2 csapott evőkanál szódabikarbóna
1 cs mézeskalácsfűszer
(vagy 12 szem őrölt szegfűszeg leőrölve és 4 mokkás kanál őrölt fahéj)
4 egész tojás
5 dkg margarin
4 ek méz

A margarint a mézzel felolvasztjuk, és a hozzávalókkal összegyúrjuk. Egy éjszakát vagy 12 órát állni hagyjuk, hűtőben, fóliába tekerve. Átgyúrjuk, fél centiméter vastagra sodorjuk. Kiszúróformákkal és fantázia szerint formákat készítünk. A tepsit kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A tészta a tepsiben megnövekszik, szorosan rakni nem szabad! A tetejüket tojásfehérjével megkenjük, így szép fényes lesz! 170°C-on kb. 5-8 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!
:)