Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Madártej

Hozzávalók:

10 db tojás
10 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
2 l tej

A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk, a sárgáját összekeverjük a cukrokkal. A tejet feltesszük főni, közben a fehérjét kemény habbá verjük. Ha a tej felforrt, kis lángra vesszük. Evőkanállal belekanalazunk a tojásfehérjéből. Néhány másodpercig (20-30) főzzük a tej tetején, majd megfordítjuk és ugyan ennyit főzzük. Vigyázzunk, mert a fehérje megduzzad, ne tegyünk túl sokat egyszerre a tejbe... Szépen kifőzzük az összes habot. (Ez eltart egy darabig, és itt jön a neheze: olyan hőfokot kell találni, hogy ne kozmáljon oda a tej, de elég meleg legyen, hogy megfőjön benne a tojáshab! Fontos, hogy megfelelő lábast találjunk, amibe nehezen ég le a tej!) Miután az összes hab kifőtt, átszűrjük a tejet egy másik edénybe (ez nem fontos, csak engem zavartak a benne maradt mini habok) és szépen, lassan, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a cukros sárgákat. Pár percig főzzük és kész is!

Jó étvágyat!
:)