Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kakaós csiga

kakaos-csiga.jpg

Hozzávalók:

Tészta:
62,5 dkg liszt
15 dkg zsír
5 ek cukor
1 mk só
2,5 dl tej
5 dkg élesztő

Töltelék:
4 ek kristálycukor
1 púpos ek kakaópor
1 kk fahéj
olvasztott vaj

Tetejére:
1 db tojás

Egy tálba szórjuk a lisztet, beletesszük a zsírt, cukrot és sót. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. Jól bedagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hidegen kelt tésztát másnap reggel átgyúrjuk, majd vékony, téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, majd rászórjuk a cukros-kakaós-fahéjas keveréket. Szorosan feltekerjük, majd 1-1,5 cm-es szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket, a tetejüket pedig a tésztánál megkenjük a felvert tojással. További 10-15 percig kelesztjük a tekercseket, majd 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük őket.

Jó étvágyat!
:)