Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fanta szelet

Hozzávalók:

Tészta:
4 db tojás
5 ek cukor
3 ek liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
0,5 dl olaj

Túrókrém:
25 dkg túró
2 dl habtejszín
1 cs zselatin
0,5 dl víz
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja

Teteje:
7 dl Fanta (vagy Mirinda)
2 cs vaníliás pudingpor (főző)
2 ek cukor

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport összekeverjük majd a tojáshoz adjuk, közben belecsorgatjuk az olajat is. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük az elég folyós (nem kell megijedni) tésztát. Olyan 15-20 percig sütjük 200 °C-on, ha már érezzük az illatát, szúrjunk bele fogpiszkálót, ha nem ragad rá, jó! Hagyjuk kihűlni, közben nyugodtan nekiállhatunk a tetejének, mert annak is ki kell majd hűlnie, ami elég sok idő!
5 dl Fantát forraljunk fel a cukorral, a maradék 2 dl-t pedig keverjük össze a pudingporokkal, végül öntsük a forrásban lévő többihez. Sűrűsödésig főzzük, ha kész, gyakorta kevergetve hagyjuk teljesen langyosra kihűlni.
A túrót a cukorra, vaníliás cukorra és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, botmixerrel kicsit pépesítjük. Az alaposan lehűtött tejszínt habbá verjük. A zselatin port leöntjük a vízzel és 15-20 mp alatt összeolvasztjuk mikróban. Ha lehűlt, gyorsan hozzákeverjük a túróhoz, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A kihűlt tésztára egyengetjük a túrókrémet, majd a narancsos-pudingos mázat. Hűtőbe tesszük és csak akkor szeleteljük vizes késsel, ha teljesen kihűlt! Én egész éjszakára hagytam, de annyi azért nem kell...

Jó étvágyat!
:)